Loading...

Fadei Nagacevschi: PAS a eșuat și de această dată!


Fadei Nagacevschi, vicepreședintele PDCM la conferința de presă organizată la sediul partidului cu tema: ”Condamnăm acțiunile antidemocartice din cadrul Alegerilor Locale 2023. Dezvăluiri despre cum vor fi aleși primarii în turul II.”, a criticat dur conducerea țării și a menționat că Partidul Acțiune și Solidaritate nici de această data nu a reușit să demonstreze că poate conduce un stat.

”Alegerile Locale Generale au fost fraudate cu mult înainte de începerea campaniei electorale din 5 noiembrie 2023. Inițial, guvernarea s-a organizat în așa mod, încât CEC a fost formată practic din reprezentanți ai PAS. În continuare au modificat prevederile Codului Electoral, inclusiv prin deciziile Comisiei Situații Excepționale, cu scopul de a bloca accesul unor candidați la alegeri. E vorba de mii de oameni, cetățeni ai Republicii Moldova, cărora le-a fost încălcat dreptul de a fi ales.  Este de notat faptul că în toate rapoartele organismelor internaționale de observare a alegerilor locale sunt menționate aceste derapaje antidemocratice.

Reamintesc, în cadrul acestor Alegeri Locale Generale au fost închise șase televiziuni, au fost scoși din cursa electorală reprezentanții Partidului ȘANSĂ pentru  coruperea alegătorilor.  Cetățenii Republicii Moldova au înțeles că în fața lor sunt niște escroci politici care trebuie să fie eliminați din cadrul structurilor de stat, pentru că aduc doar degradare.

PAS  sunt niște incompetenți, a venit timpul ca pentru toate fraudele sale să fie trași  la răspundere penală.  Constatăm că aceste  Alegeri Locale  Generale nicidecum nu pot fi numite libere și corecte.”, a mențional politicianul. 

Totodată, Fadei Nagacevschi a atenționat asupra faptului, că pentru turul II al Alegerilor Locale Generale din 19.11.23, la fel sunt deja înregistrate un șir de derapaje.  În acest constext, cum putem vorbi despre desfășurarea unei campanii electorale corecte și într-un spirit democratic. Se utilizează diverse tehnici de manipulare și forțarea oponenților politici pentru ca aceștia să nu-și poată desfășura în mod liber campania electorală.

Reamintim că, și pe parcursul campaniei electorale PDCM a ieșit cu mesaje îngrijorătoare și apeluri către instituțiile internaționale de a stopa ilegalitățile partidului de guvernământ.