Loading...

ION CHICU: Credem în capacitatea noastră de a restabili statul de drept, de a recăpăta suveranitatea.


Ion Chicu,  președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei a venit cu un apel către toate partidele de opoziție. 

Liderul partidului și-a arătat îngrijorarea față de situația creată în cadrul desfășurării campaniei electorale pentru Alegerile Locale Generale din anul curent și modul de organizare a acestora de către guvernarea Republicii Moldova.  

“Noi, contăm pe o poziție clară a ambasadorilor față de situația creată în Alegerile Locale generale. 

Noi, așteptăm suport din partea Uniunii Europene, nu atât financiar, cât în privința respectării standardelor europene. 

Aceste exemple de derapaje antidemocratice nu pot trece neobservate de partenerii externi. In cazul în care nu o să reacționați, asta ar însemna că le veți încuraja și guvernarea actuală va primi un semnal să continue în același mod.”, a menționat  președintele PDCM, Ion Chicu. 

La acest moment, după prezentarea datelor oficiale la CEC, în teritorii este clară componența Consiliilor raionale. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei este prezent în 22 de Consilii raionale, pe întreg teritoriu al Republicii Moldova. 

În acest context, Ion Chicu a făcut un apel către toate partidele de opoziție pentru continuarea unei activități constructive în structurile raionale, pentru salvarea democrației. 

“Reiterez, poziția oficială a Consiliului Național, PDCM nu va face alianțe cu PAS  și derivatele Partidului ȘOR, în consiliile raionale. Aceste forțe politice distrug premeditat țara noastră, la comanda de pe extern. Îndemnăm și alte partide să nu facă alianțe cu aceste structuri distrugătoare. 

Credem în capacitatea noastră ca popor în restabilirea statului si în recăpătarea suveranității.” a subliniat liderul de partid. 


Reamintim, în ultima adresare către alegători, în ziua alegerilor locale, Ion Chicu, a menționat că aceste alegeri sunt un exercițiu electoral foarte important pentru Republica Moldova. 


“Cetățenii și-au ales primarii și consilierii. De votul de astăzi va depinde cum vor arăta satele și orașele noastre în următorii patru ani. Alegerile din acest an sunt primele alegeri desfășurate în baza noului Cod Electoral elaborat și aprobat de către partidul de guvernământ fără a consulta opinia publică, fără a ține cont de interesele oamenilor,  fără a atrage atenția la recomandările partenerilor internaționali.”, a conchis  Ion Chicu.