Loading...

Întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadoarea Regatului Unit în Republica Moldova - Dna Fern Horine

Astăzi, 09 iulie 2024, împreună cu Dl Fadei Nagacevschi – Vicepreședinte PDCM, am avut o întrevedere cu Excelența Sa, Ambasadoarea Regatului Unit în Republica Moldova - Dna Fern Horine.  În cadrul întrevederii am exprimat mulțumiri guvernului Regatului Unit  pentru suportul acordat țării noastre pe parcursul mai multor ani.

Am informat oficialul britanic despre situația din Republica Moldova, inclusiv despre derapajele grave anti-democratice ale actualei guvernări. Totodată, a fost expusă poziția PDCM față de alegerile prezidențiale din acest an, la care formațiunea va avea candidatul său, în persoana președintelui partidului. 

De asemenea, am informat diplomatul britanic despre regretul nostru, că președinta actuală a țării utilizează în scopuri personale dezideratul moldovenilor de a se integra în spațiul european, inițiind referendumul constituțional. În consecință, PDCM nu va susține această aventură periculoasă a candidadului la alegerile prezidențiale Maia Sandu, deoarece modalitatea dată de schimbare a Constituției distruge ordinea constituțională în stat.

Dna Ambasador Fern Horine și-a manifestat interesul pentru evoluțiile proceselor în Republica Moldova pe mai multe dimensiuni, inclusiv reforma justiției, riscurile legate de ingerința factorului extern în treburile interne ale țării, dar și alte domenii. Totodată, diplomatul britanic a reiterat determinarea guvernului său de a acorda și în continuare suport poporului Republicii Moldova. 

Participanții la întrevedere au agreat asupra menținerii unui  dialog permanent între părți.