Loading...

Participare la Evenimentele de Comemorare a 520 de Ani de la Moartea lui Ștefan cel Mare în România

În aceste zile, împreună cu colegul meu Dl Igor Grozavu - Primar al satului Gribova, r-l Drochia, ne aflăm în România, unde participăm la mai multe evenimente dedicate celei de a 520-a aniversare de la trecerea la Domnul a lui Ștefan cel Mare și Sfânt - Domnitor al Moldovei (1457-1504).

Cu această ocazie, la 2 iulie la Mănăstirea Putna au avut loc mai multe evenimente duhovnicești și cultural-artistice cu participarea a mii de oameni, veniți să-i aducă omagiu Marelui Domnitor. O prestație extraordinară a avut-o și garda se onoare, aliniată de Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova.

Ulterior, am fost invitați în comuna Frumușica, jud. Botoșani - localitate înfrățită cu s. Gribova, pentru a participa la ceremonia de dezvelire și sfințire a statuiei lui Ștefan cel Mare și Sfânt. În cadrul evenimentului am avut discuții cu mai mulți oficiali, inclusiv cu Prefectul jud. Botoșani - Dl Sorin Cornilă, despre colaborarea dintre autoritățile publice locale din județ și cele din Republica Moldova.