Loading...

Sâmbătă, 22 iunie 2024, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Sâmbătă, 22 iunie 2024, la Chișinău a avut loc ședința Consiliului Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei. 

Subiectul principal de discuție al ședinței conducătorilor PDCM a fost despre participarea formațiunii  la alegerile prezidențiale și referendumul constituțional din 20 octombrie 2024.

Consiliul Politic Național al PDCM a susținut decizia aprobată de Biroul Executiv Central al partidului încă la data de 24 februarie 2024, privind participarea PDCM la alegerile prezidențiale din acest an cu candidatul său propriu. 

Prin decizia Consiliului Politic Național, am fost desemnat în calitate de candidat la funcția de Președinte al Republicii Moldova pentru alegerile prezidențiale din 20 octombrie 2024. Aduc sincere mulțumiri colegilor din PDCM pentru înalta încredere acordată prin această decizie și-mi asum angajamentul să depun toate eforturile pentru victorie!

Totodată, considerând caracterul antidemocratic și speculativ al referendumului  inițiat în scopuri electorale de către președintele actual al Republicii Moldova, precum și riscurile pentru ordinea constituțională a țării pe care le comportă acest exercițiu inutil din perspectiva europeană a țării noastre, CPN al PDCM a decis boicotarea referendumului prin neparticipare în campania de promovare a acestuia și îndeamnă cetățenii Republicii Moldova să nu se lase atrași în jocurile periculoase ale guvernării actuale pentru existența de mai departe ale statului nostru.

La ședința CPN al PDCM a fost aprobat Planul de Activitate al formațiunii pentru semestrul II al anului 2024, precum și alre decizii importante.