Loading...

Departamentul "Educație" al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei îndeamnă utilizatorii rețelei internet să fie precauți.

Astăzi, este ZIUA INTERNAȚIONALĂ A SIGURANȚEI PE INTERNET, care  este marcată anual, în luna  februarie, în peste 200 de țări, fiind cunoscută și sub denumirea de Safer Internet Day.

Scopul acestei zile este de a atrage atenția asupra vulnerabilităților legate de securitatea online și a modalității de protecție, de a educa oamenii cu privire la pericolele internetului și de a încuraja comportamentele pozitive în mediul online.

Prin activități educaționale, campanii de conștientizare și evenimente organizate în întreaga lume se propune să încurajeze dialogul deschis despre siguranța online între părinți, cadre didactice, tineri și comunitate. 

Siguranța pe internet este o preocupare importantă, iar adoptarea unor practici și măsuri de securitate poate ajuta la protejarea informațiilor personale și la evitarea riscurilor online.

   ATENȚIE!   

• protecția datelor personale, 

• combaterea hărțuirii online,

• promovarea respectului online,

• prevenirea expunerii la conținut inadecvat etc.

Implicarea fiecărui dintre noi este un efort global pentru a îmbunătăți experiența utilizatorilor pe internet, creând un mediu online mai sigur pentru toți, în special pentru copii.