Loading...

Ion Chicu, la dezbaterile de la NTV Moldova: Corupția, sărăcia, unionismul și separatismul sunt elemente ale unui stat slab. Noi trebuie să întărim statul

Fortificarea statului Republica Moldova este un obiectiv major, care este promovat de către Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și care are capacitatea să consolideze societatea, dezbinată de populismul și fobiile, cu care ne sperie politicieni, în ultimii 30 de ani. Opinia a fost exprimată de către liderul PDCM, Ion Chicu, în cadrul dezbaterilor electorale, care au avut loc miercuri la postul NTV Moldova.

 „Cea mai mare problemă a Republicii Moldova este slăbiciunea statului și trebuie să-l consolidăm nu numai prin declarații că "susținem statalitatea și nu vom permite nimănui și vom lovi peste mâini". Corupția, sărăcia, unionismul și separatismul sunt elemente ale unui stat slab. Noi trebuie să readucem încrederea oamenilor în instituțiile statului. Noi trebuie să întărim statul prin acțiuni și lucru constructiv în Parlament”, a afirmat liderul PDCM.

Președintele PDCM a mai subliniat că statul nu poate fi întărit prin numirea în funcții, conform principiilor politice, chiar și pe pozițiile unde nu își are loc implicarea politică. „Am fost la nord, zilele trecute și am văzut drumuri distruse. Îmi întreb colegii: de ce nimeni nu intervine să le repare? Iar răspunsul a fost că socialiștii au schimbat specialiști din administrația de stat a drumurilor și ei acum aleargă prin sate și fac agitație electorală”, a relatat Ion Chicu.

Potrivit liderului PDCM, este foarte important ca oamenii, care ajung să reprezinte statul în Parlament, să înțeleagă de ce au venit acolo. „Parlamentul este un loc de muncă, nu este un circ, nu teatru. Este locul unde se creează legile, în baza cărora noi trăim. Este necesar ca oamenii, care ajung în Parlament, să cunoască ce este economia, medicina, justiția etc. Ei nu vin acolo ca să stea confortabil în scaune moi, ci să lucreze!”, a punctat Ion Chicu.

”Dacă noi nu ne respectăm statul, țara nu se va dezvolta, nici gunoiul de pe străzi nu se va termina, nici corupția și nici unionismul, care este o boală pentru societate”, a conchis Ion Chicu.