Loading...

Ion Chicu, președintele PDCM: Lupta cu corupția nu trebuie să divizeze oamenii în ai noștri și restul, dar să fie în egală măsură aplicabilă pentru toți.

Lupta cu corupția nu trebuie să divizeze oamenii în ai noștri și restul, dar să fie în egală măsură aplicabilă pentru toți, indiferent de gradul de prietenie sau rudenie cu cel care a încălcat legea. Aplicarea uniformă a justiției este abordarea pentru care pledează cu determinare PDCM și care se regăsește în Programul formațiunii...

Obiectivul a fost anunțat de către Ion Chicu, președintele PDCM, care a făcut publice prioritățile formațiunii în domeniul justiției.

Ion Chicu a menționat într-o postare pe pagina sa de Facebook că situația în care a ajuns justiția este în mare parte, rezultatul comportamentului clasei politice, care deseori a folosit imixtiunea în sistem pentru a-și atinge scopurile sale meschine.

„În condițiile unui sistem de justiție independent și eficient, asemenea crime grele ca devalizarea sistemului bancar, „laundromatul”, preluarea abuzivă a afacerilor sau prejudicieri colosale ale intereselor statului, nu puteau să aibă loc. Fiecare guvernare a încercat într-un fel sau altul să controleze justiția, de la intimidare, la numiri politice, tolerarea corupției și subfinanțarea sistemului”, mai menționează președintele PDCM.

În acest context, PDCM va promova înăsprirea pedepselor pentru faptele de corupție mare și implementarea unui mecanism de aplicare a pedepselor pentru actele de corupție, indiferent de sfera în care sunt comise și de rangul funcționarului.

De asemenea, PDCM va insista pe asigurarea independenței și susținerea Procuraturii în investigarea și aducerea pe banca acuzaților a persoanelor implicate în cele mai grave acte de corupție, inclusiv devalizarea sistemului bancar în anii 2012-2014, concesionarea aeroportului ș.a.