Loading...

1 Mai - Ziua Internațională a Muncii, sărbătoarea tuturor oamenilor harnici ai Republicii Moldova

Astăzi este 1 mai - zi de duminică, plină de soare, poate, cea mai potrivită pentru a sărbători Ziua Internațională a Muncii. Cred că este simbolistic să marcăm Ziua Internațională a Muncii într-o frumoasă zi de primăvară.

Poporul nostru este unul harnic. Moldovenii au demonstrat că sunt buni gospodari și sfințesc locul oriunde ar fi, în orice colț al lumii. Toți noi suntem crescuți și educați să muncim cu dăruire și dedicație, pentru ca să ne putem bucura de roade frumoase și să fim mândri de ceea ce lăsăm în urma noastră.  

Așa ne-au educat părinții, așa și noi sfătuim copiii, de parcă sădim semințe primăvara pentru o roadă bogată. Așa dorim ca statul să respecte munca celor care vor să câștige și a celor care vor să dezvolte țara. 

Știm că ne confruntăm cu diferite probleme. Însă toți tindem ca să fie respectate drepturile și garanțiile salariaților, să fie asigurate salarii și condiții de muncă decente. Această zi este tocmai prilejul pentru a ne gândi la ceea ce putem și trebuie să facem fiecare dintre noi și toți împreună pentru ca aceste aspirații să devină realitate. 

Comunicarea și conlucrare eficientă dintre angajați și angajatori, dintre Patronat, Sindicat și Guvern va asigura ritmul de creștere a nivelului de viață a salariaților și a familiilor lor. Astfel, ca munca să fie o plăcere, iar rezultatul muncii să devină sărbătoare.

Din numele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei aducem sincere felicitări tuturor oamenilor harnici ai Republicii Moldova, care contribuie la dezvoltarea și prosperarea țării noastre. 

Vă dorim tuturor sănătate și realizări cât mai frumoase!