Loading...

Anatol Usatîi: Consider că sunt cel mai potrivit candidat la funcția de Primar General pentru o capitală, precum este CHIȘINĂU! Aveți încredere, dragi chișinăuieni, în oameni practicieni.

COMUNICAT DE PRESĂ

11 septembrie. Chișinău.

Anatol Usatîi: Consider că sunt cel mai potrivit candidat la funcția de Primar General pentru o capitală, precum este CHIȘINĂU! Aveți încredere, dragi chișinăuieni, în oameni practicieni.

 

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei și-a prezentat candidatul la funcția de Primar General al municipiului Chșinău, în alegerile locale care vor avea loc pe 5 noiembrie 2023.  Acesta este Anatol Usatîi, vicepreședintele PDCM, ex-ministru și ex-secretar de stat. Însoțit de liderul partidului PDCM, Ion Chicu, și potențialii candidați pe lista consilierilor în CMC, politicianul și-a prezentat cele mai importante obiective pentru viitorul capitalei.

Locul desfășurării conferinței de presă nu a fost unul întâmplător, fiind o locație ideală pentru vizualizarea mai multor probleme cu care se confruntă chișinăuienii zilnic.

Președintele PDCM, Ion Chicu, a deschis conferința de presă și a subliniat importanța alegerii corecte a celor care se vor îngriji de viitorul municipiului Chișinău.

”Am ales acest loc simbolic pentru prezentarea candidatului PDCM la funcția de Primar General al mun. Chișinău și a candidaților noștri în CMC, pentru că această locație reflectă în egală măsură problemele cu care se confruntă urba noastră, dar și potențialul economic enorm neexplorat și distrus al capitalei noastre. Aici, ca și în întreg oraș ne sufocăm în ambuteiaje infernale, aici, stă în ruini baza economică și fiscală a Chișinăului. Stimați chșinăuieni și locuitori ai suburbiilor capitalei! Putem schimba această stare de lucruri pe 5 noiembrie.”, a spus Ion Chicu.

Președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei a asigurat locuitorii municipiului că echipa sa va veni în alegerile locale doar cu cei mai destoinici candidați, profesioniști și dedicați localităților în care trăiesc.

”PDCM vrea să ofere oamenilor posibilitatea să aleagă pe cei mai buni, nu răul cel mai mic. Port personal responsabilitatea morală pentru fiecare coleg de-al meu de partid pe care-l vom înainta la funcții elective la aceste alegeri – fie este vorba de consilier local în cea mai mică primărie din țară, fie este vorba de PG al mun.Chișinău. Și fiecare din ei va putea mereu conta pe sprijinul meu profesional și al întregii noastre echipe de profesioniști din partid.”, a conchis liderul de partid.

Anatol Usatîi, potențialul candidat la funcția de Primar General al municipiului Chișinău vine în fața alegătorilor cu o experiență vastă în structurile de stat și în afaceri.  Acesta are o experiență de mai mult de 20 de ani  în serviciul public. A activat în mai multe funcții de stat importante. Cele mai relevante realizări fiind:

  • Manager de PROIECT MCC (Millenium Challenge Corporation – Corporația Provocările Mileniului). A participat la implementarea proiectului de reabilitare a  drumurilor din cadrul programului COMPACT. Acest proiect a inclus  reabilitarea tronsonului de drum Sărăteni – Soroca cu o lungimea de cca. 100 km, construcția și reabilitarea podurilor, lucrări de amenajare in localități (trotuare, iluminat stradal etc).  
  • Viceministru responsabil de domeniul dezvoltării regionale. La Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a fost responsabil pentru elaborarea și executarea proiectelor de importanța regională în domeniile: aprovizionare cu apă și canalizare pe toată țara, managementul deșeurilor solide, infrastructura drumurilor regionale și locale( s-au construit zeci de porțiuni de drum în toată țara), eficiența energetică (școli, grădinițe, iluminat stradal în localități),  infrastructura de afaceri (parcul industrial din orașul Edineț, R-ul Râșcani – piața agricolă).
  • Secretar de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii. A fost responsabil de domeniul  construcțiilor, urbanism și locuințe pe toată țara. Am participat la elaborarea și promovarea politicilor din domeniile vizate, inclusiv Legea Condominiumului, Codul Urbanismului și Construcțiilor, legislația tehnică pentru calitatea materialelor de constructie. A condus elaborarea și implementarea programului național DRUMURI BUNE, prin care au fost reparate sute de kilometri de  drumuri și străzi în toate primăriile din ţara. Inclusiv strada Albișoara din orașul CHIȘINĂU.

Anatol Usatîi a trecut toate treptele ierahice, știe să facă față în coordonarea echipelor mari și este capabil să realizeze activitatăți multidisciplinare și multidimensionale.

”Municipiul Chișinău - are nevoie de o conducere puternică, profesionistă, orientată spre progres și în serviciul comunității, care va asculta fiecare cetățean, iar eu sunt hotărât să fiu acea voce și acea forță care va aduce schimbările necesare și mult așteptate. Am o viziune clară pentru ca municipiul Chișinău să ia un avânt spre o dezvoltare masivă, structurată și imediată! Aceste inițiative pe care le voi impementa au scopul de a face orașul și suburbiile noastre mai prospere, mai sigure, mai accesibile și mai prietenoase.”, a menționat Anatol Usatîi în discursul său.

Într-un format succint candidatul a prezentat cele mai importante cîteva obiective din Programul electoral care vin ca o platformă pentru modernizarea și dezvoltarea municipiului.

Tot în cadrul conferinței  de presă a luat cuvântul și Aliona Doroș, actuală consilieră municipală în CMC, membră de partid și potențial candidat pe listele consilierilor municipali din partea PDCM. Aliona Doroș a prezentat viziunea Echipei PDCM pentru Consiliul Municipal:

-  Toleranță zero la corupție și trafic de influență;

-  Respingerea de proiecte dubioase, cum ar fi PUZ-uri incomplete și fără  infrastructură socială;

- Chestiuni funciare în detrimentul municipiului;

-   Alocări bugetare neargumentate și neprioritare;

-  Asigurarea pentru fiecare cetățean a accesului la informații și la un proces decizional cât mai deschis și democratic;

- Consultarea și soluționarea petițiilor, demersurilor în adresa Consilierilor municipali din partea tuturor locuitorilor municipiului Chișinău și a suburbiilor.

Consiliera municipală a îndemnat toți chișinăuenii să studieze minuțios listele echipelor de consilieri municipali propuse de formațiunile politice, diferențiind profesionalismul de populism şi piar politic.

În încheiere Anatol Usatîi a accentuat faptul că el și echipa sa de consilieri sunt gata de mâine să înceapă lucrul în beneficiul fiecărui chișinăuian!

ÎMPREUNĂ PENTRU ȚARĂ!

Împreună pentru Chișinău!

Atașat vedeți discursul deplin al lui Anatol Usatîi, candidat PDCM la funcția de Primar General al municipiului Chișinău. Link: DISCURSUL CANDIDATULUI PDCM ANATOL USATÎI

Cu repsect,

Departamentul de presă al PDCM