Loading...
Anatol Usatîi, candidatul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei(PDCM) la funcția de primar general al municipiului Chișinău vine în fața alegătorilor cu un program vast de dezvoltare a capitalei, dar și a suburbiilor, și susține că edilul trebuie să lase deoparte orgoliile. „Dacă ești primar, ești responsabil și trebuie să lucrezi cu toți, indiferent dacă îți plac sau nu”, a declarat Anatol Usatîi, în cadrul interviului „Cunoaște-ți candidatul” de la UNIMEDIA.
Candidatul
Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei la funcția de primar general al municipiului Chișinău propune
soluții concrete pentru problema ambuteiajelor infernale din capitală:
1. Dirijarea
automată a traficului,
2. Tranport
public bine dezvoltat,
3.
Dezvoltarea infrastructurii.
Totodată,
construcția unei centuri în jurul Chișinăului, care ar fi formată din 5
sectoare, este posibilă, dar va dura cel puțin 3 ani, iar pentru a duce la bun
sfârșit un proiect de asemenea anvergură, este nevoie de investiții în
infrastructură, care se pot face și în bază de împrumuturi
Și lipsa parcărilor poate fi soluționată, în primul rând în centrul capitalei, care este supraaglomerat, susține Anatol Usatîi. De asemenea, Usatîi susține că întreprinderile municipale, care oferă servicii chișinăuienilor, vor trece printr-o radiografie și un audit funcțional, dacă va fi ales primar.
Totodată, Anatol Usatîi a relatat despre experiența sa de până acum. Cele mai relevante realizări fiind:
1. Manager de PROIECT MCC (Millenium Challenge Corporation – Corporația Provocările Mileniului). A participat la implementarea proiectului de reabilitarea drumurilor din cadrul programului COMPACT (costul aproximativ 100 mln de dolari SUA). Acest proiect a inclus reabilitarea tronsonului de drum Sărăteni – Soroca cu o lungimea de cca. 100 km, construcția și reabilitarea podurilor, lucrări de amenajare in localități (trotuare, iluminat stradal etc).
2. Viceministru responsabil de domeniul dezvoltării regionale.
La Ministerul Dezvoltării Regionale și Construcțiilor a fost responsabil pentru elaborarea și executarea proiectelor de importanța regională în domeniile: aprovizionare cu apă și canalizare pe toată țara, managementul deșeurilor solide, infrastructura drumurilor regionale și locale( s-au construit zeci de porțiuni de drum în toată țara), eficiența energetică (școli, grădinițe, iluminat stradal în localități), infrastructura de afaceri (parcul industrial din orașul Edineț, R-ul Râșcani – piața agricolă).
3. Secretar de Stat la Ministerul Economiei și Infrastructurii
A fost responsabil de domeniul construcțiilor, urbanism și locuințe pe toată țara. A participat la elaborarea și promovarea politicilor din domeniile vizate, inclusiv Legea Condominiumului, Codul Urbanismului și Construcțiilor, legislația tehnică pentru calitatea materialelor de constructie.