Loading...

Chemare la responsabilitate

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei solicită Președintelui Republicii Moldova, Dnei Maia Sandu, tot ea și deținătorul de-facto al puterii legislative și executive în țară, să abordeze cu mare responsabilitate funcția și rolul pe care le are la acest moment în țară.

Actualmente, țara se confruntă cu un șir de provocări, care pot genera o catastrofă umanitară și social-economică pe parcursul următoarelor luni. Guvernare absolut incompetentă, șef de stat preocupat exclusiv de rating politic și imagine personală, pandemie și creștere fulminantă a prețurilor și tarifelor - toate sunt premize ale unei crize extrem de grave pentru oameni și țară.

Autoexcluderea Dnei Sandu și guvernării sale de la soluționarea celor mai stringente probleme denotă o atitudine iresponsabilă față de funcțiile bine plătite din impozitele oamenilor. Această ignorare a atribuțiilor de serviciu din partea conducerii țării este și mai condamnabilă în condițiile în care numarul de ministri si vice-premieri a crescut cu 6 unități, a secretarilor de stat - cu 8 unități, iar numărul de angajați în ministere - cu circa 70 de unități. Efortul financiar suplimentar al societății pentru întreținerea mătușelor și verișoarelor Dnei Sandu merită o altfel de atitudine din partea Domniei Sale.