Loading...

Consiliul Politic Național al Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei s-a convocat în ședință

PDCM a convocat sâmbătă, 16.09.23, Consiliul Politic Național în cadrul căruia au fost luate mai multe decizii importante legate de desfășurarea alegerilor locale generale din toamna aceasta.

84 de membri ai CPN a PDCM prezenți la ședință, din numărul total de 112, au discutat subiecte decisive în vederea participării Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.  Au fost aprobate Platforma, sloganul și sigla electorale cu care PDCM va merge la aceste alegeri locale.

Totodată, au fost aprobați candidații PDCM pentru alegerile în Consiliul Municipal Chișinău și a fost votată candidatura PDCM pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău - Anatol Usatîi.

În aceeași ordine de idei, au fost consultate listele candidaților din partea PDCM pentru alegerile în Consiliile raionale și municipiul Bălți. Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va înainta candidați pentru Consiliile locale de nivelul doi în cel puțin de 25 raioane ale țării și în mun. Bălți și va înainta candidați la primar și Consilii locale de nivelul unu în circa 250 de primării ale țării.

CNP al PDCM l-a desemnat pe Fadei Nagacevschi în calitate de reprezentant al partidului pentru aceste alegeri la Comisia Electorală Centrală. 

Membrii Consiliului Politic Național al PDCM au adoptat și o Rezoluție, prin care solicită guvernării să asigure un scrutin electoral democratic și liber, să renunțe la intimidarea candidaților din partea altor forțe politice și să nu folosească resursele administrative în scopuri electorale. De asemenea, rezoluția conține un apel către toți concurenții electorali să desfășoare o campanie electorală corectă și în limitele legislației, oferind posibilitate alegătorilor să aleagă liber și asumat.