Loading...

Declarația președintelui PDCM, Ion Chicu, privind asigurarea condițiilor egale și nediscriminatorii pentru votarea cetățenilor în afara țării

Este regretabil că, în loc să vină cu propuneri cum să aducem acasă cetățenii țării, alungați de la vatră de hoții de miliarde și alte "istorii de succes", politicienii recurg din nou la practici de dezbinare, cu scopul de a atrage diaspora în noi dispute și de a o folosi în interesele sale înguste de partid.

Fiecare cetățean al Republicii Moldova, oriunde s-ar afla – în Uniunea Europeană, Rusia sau în stânga Nistrului, are dreptul la vot, iar statul este obligat să-i asigure condițiile necesare pentru a beneficia de acest drept.

Încercările unor partide de a restrictiona votul cetățenilor Republicii Moldova, în functie de preferințele față de acest vot, sunt inacceptabile și nu pot avea loc într-o societate democratică și corectă.

Îndemn politicienii, exponenții partidelor politice să renunțe la orice fel de manipulări, iar autoritățile responsabile să asigure fiecărui cetățean al Republicii Moldova condiții egale, nediscriminatorii pentru exercitarea votului liber și nestingherit.