Loading...

Dragi medici şi farmacişti, medici rezidenţi şi medicinişti, asistenţi medicali şi angajaţi ai sistemului de sănătate!

Stimați Lucrători medicali,

Dragi medici și farmacişti , medici-rezidenți și mediciniști,  asistenți medicali și angajaţi ai sistemului de sănătate!

În numele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, am onoarea să Vă adresez sincere felicitări cu ocazia Zilei lucrătorului medical și a farmacistului. Dumneavoastră aveți grijă să venim pe lume sănătoși și Vă dăruiți munca, talentul și sănătatea proprie, pentru a ne feri de boală, cât ne este veacul. Vă mulțumim și ne închinăm pentru faptul, că ați ales și profesați cea mai aproape de viață muncă – tămăduirea durerilor noastre.

A treia duminică din iunie este Sărbătoarea, care ne duce toate gândurile spre Dumneavoastră, Dragi medici și angajați ai sistemului de ocrotire a sănătății din țară. Ne gândim, că pentru a jura și a-i fi fideli lui Hippocrates, Dumneavoastră trebuie să iubiți oamenii cel mai mult, trebuie să învățați cel mai mult, trebuie să suferiți împreună cu fiecare dintre noi cel mai mult, trebuie să ne răbdați cel mai mult. Meritați, astfel, cel mai mult din respectul și gratitudinea noastră. 

Însă, deseori, noi ne gândim la Dumneavoastră, doar când durerea ne copleșește, când e „văleu și of”. Ajungem să ne gândim la Dumneavoastră și să întețim mulțamul , doar când e să ocupați „prima linie”, să fiți iar și iar scut civilizației. Și dacă năpasta trece, laurii sunt ai altora, triumfă alții, nu Dumneavoastră, care ați stăvilit virusul și pandemia. Cu prețul sănătății voastre, cu prețul vieților voastre. Pe această cale, Vă mulțumim din toată inima pentru sacrificiul adus de Dumneavoastră în perioada pandemiei COVID-19, pentru dăruirea de sine și curajul cu care ați luptat cu această primejdie existențială pentru oameni. Profund respect și memorie eternă pentru lucrătorii medicali, care și-au jertfit viața, ca noi să supraviețuim acestei pandemii.  

Sunteți profesioniști redutabili, dar și mari iubitori de neam și țară. În pofida unor atitudini, munciți din greu în țară, stați alături de noi. Deși sunteți râvniți peste tot în această lume, deși ați fi remunerați întreit sau înzecit acolo, Dumneavoastră nu plecați, nu ne lăsați – vă îngrijiți de sănătatea noastră. Ne închinăm pentru această atitudine și grijă pe care ne-o purtați!   

Un prilej enorm de mândrie și recunoștință îl constituie pentru toți moldovenii activitatea desfășurată de „alma mater” a majorității dintre Dumneavoastră – Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testimițanu”. Inegalabilul corp didactic al USMF pregătește specialiști excelenți în medicină și farmacologie din rândul tinerilor din țară, dar și de peste hotare. Rară țară în lume se poate lăuda cu capacitatea și reputația aleasă de a învăța medicină cetățeni străini, iar Republica Moldova este printre membrii acestui club select. Mult respect și admirație pentru colectivul de profesori ai USMF!

Stimați Lucrători medicali și Farmaciști,

În această zi de sărbătoare, Vă dorim multă sănătate și succes în activitatea Dumneavoastră nobilă și divină! Societatea vă datorează tot respectul și gratitudinea, iar statul – atitudine corespunzătoare dăruirii, efortului și contribuției Dumneavoastră inestimabile pentru sănătatea și viața cetățenilor săi. Multă sănătate și numai bucurii familiilor și apropiaților Dumneavoastră!

Vă mulțumim din suflet!