Loading...

Dragi prieteni, astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Tineretului

Este un bun prilej să marcăm importanța tinerilor ca cea mai însemnată forță motrice a societății și să analizăm mai profund necesitățile și așteptările tinerilor ca să trasăm noi perspective și acțiuni pentru dezvoltarea societății.

În ultimii ani numărul tinerilor a scăzut dramatic în Republica Moldova. Populaţia cu vârsta de 14-19 ani a scăzut cu 5,2 mii persoane, a celor cu vârstă de 20-24 ani a scăzut cu 45,5 mii de persoane, iar tinerii cu vârsta de 30-34 de ani s-a diminuat cu 20,0 mii. Dacă nu începem să ajutăm această categorie astăzi, în curând nu va mai fi cine să construiască viitorul Republicii Moldova.

Suntem în pragul unor schimbări majore. Nu numai țara noastră, ci întreaga lume este în pragul unor schimbări asociate cu tehnologiile înalte, care schimbă rapid viața cotidiană. Este important ca tinerii, dar și noi toți să reușim să menținem ritmul dezvoltării.

Există multe exemple în istorie când tinerii au creat capodopere în artă, au făcut o descoperiri în știință, în tehnologii, economie și politică. Lumea se mândrește cu astfel de tineri. Cu cât tinerii sunt mai ambițioși, inteligenți și muncitori, cu atât viitorul va fi mai sigur.

Republica Moldova are nevoie de energia, entuziasmul și încrederea voastră, dar cel mai important, de implicare prin acțiuni concrete. 

Vă doresc să dați dovadă mereu de curaj, perseverență, tenacitate pentru a obține noi experiențe și a cuceri noi orizonturi. Urmărind scopul de dezvoltare personală – nu uitați și de importanța dezvoltării comunității, în general. Țintiți mereu spre scopuri mărețe, nu fiți modești. Și încercați, nu cedați, încercați din nou și veți reuși!

Vă urez mult succes în tot ce v-ați propus!

Cu deosebit respect, 
Ion Chicu