Loading...

Dragi prieteni, stimaţi funcționari publici!

Dragi prieteni, stimaţi funcționari publici,

Îmi face o deosebită plăcere și onoare să mă adresez astăzi dumneavoastră în calitate de conducător al echipei Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, dar și în calitate de fost coleg și membru al comunității funcționarilor publici. 

Cu prilejul Zilei Funcționarului Public, aduc sincere felicitări tuturor celor care s-au dedicat acestei misiuni onorabile și responsabile de a servi interesele cetățenilor. Cu această ocazie vreau să-mi exprim încă o dată respectul și să vă mulțumesc pentru profesionalismul, abnegația și dedicația de care dați dovadă în fiecare zi, indiferent de rezultatul alegerii cetățenilor.   

Instituirea acestei sărbători este o confirmare în plus a rolului important pe care îl au funcționarii publici în dezvoltarea țării. În cei peste 30 de ani de independență a țării, politicienii au venit și au plecat, iar responsabilitatea pentru eșecurile lor a rămas pe umerii dumneavoastră. Regretăm că astăzi unii reprezentanți ai puterii nu valorifică pe deplin potențialul și experiența funcționarilor publici, ci dimpotrivă vor să distrugă sistemul administrativ sub varii pretexte. De fapt, este o manevră prin care vor să angajeze persoane noi pe criterii de loialitate, fără a ține cont de expertiză și profesionalism. Iar consecințele unor astfel de remanieri nechibzuite se fac tot mai simțite. 

Și asta pentru că Dumneavoastră sunteţi cei care cunosc și pricep cel mai bine cum funcţionează statul, cum derulează procesele şi cum pot fi mişcate lucrurile în aşa fel ca oamenii din această ţară să beneficieze de servicii de calitate, să fie asiguraţi cu pensii şi salarii, să aibă acces la asistenţă şi la îngrijirea medicală corespunzătoare, să fie protejaţi de pericole şi de primejdii, să fie ajutaţi în situaţii complicate, iar copiii noştri să fie educaţi şi crescuţi în spiritul dreptăţii şi echităţii.

Republica Moldova are potenţial, iar o parte importantă din această resursă se află anume în sectorul public. Cei care vorbesc că Republica Moldova nu are oameni profesioniști, nu sunt capabili să realizeze lucruri frumoase pentru țară și mizează doar pe consilieri din exterior cu interese, plătiți din greu din fonduri netransparente, de fapt, aduc o ofensă fiecărui om care muncește pentru această țară! Eu cred în potențialul nostru. Avem toate premisele pentru asta - Moldova are noroc de oameni vrednici și harnici, iar funcționarii publici sunt fii de gospodari, care știu să administreze o țară. 

În această zi, pe lângă recunoașterea și aprecierea meritelor  Dumneavoastră, vreau să vă doresc multă sănătate, perseverență și succes în munca pe care o faceți pentru binele nostru, al tuturor. 

Și mai am și o mare rugăminte către Dumneavoastră, dragi colegi - vă rog să rezistați. În pofida tuturor provocărilor, trebuie de rezistat. Împreună, vom restabili țara! Împreună, vom restabili autoritatea funcționarilui public!

Cu deosebit respect, 
Ion Chicu