Loading...

Ion Chicu a avut o întrevedere cu Excelența Sa Domnul Yan Wenbin

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a avut astăzi o întrevedere cu Excelența Sa Domnul Yan Wenbin, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în Republica Moldova.
 
Ion Chicu a mulțumit Excelenței Sale și statului chinez pentru cooperare și sprijinul constant acordat Republicii Moldova și, în mod special, pentru ajutorul consistent oferit în perioada pandemiei. 
 
Părțile au făcut un schimb de opinii asupra situației din regiune și și-au exprimat îngrijorarea față de impactul economic al conflictului din Ucraina asupra Republicii Moldova.
 
Ion Chicu și Yan Wenbin au discutat despre relațiile economice bilaterale și despre sporirea potențialului de export și diversificarea gamei de produse exportate de Moldova în Republica Populară Chineză. 
 
În cadrul discuției, ex-premierul Republicii Moldova a menționat despre proiectul de creare a 18 Platforme Industriale Multifuncționale (PIM) în raioanele Republicii Moldova, care ar putea fi valorificate de către investitorii chinezi.
 
”Platformele respective sunt dotate cu infrastructură tehnică și de producție, unde investitorii ar putea să-și desfășoare activitatea economică în domeniul industriei. Astfel poate fi valorificat potențialului uman și material din regiune”, a declarat Ion Chicu.
 
Totodată s-a menționat și despre posibilitățile de investiții a capitalului chinez în Republica Moldova, mai ales, în domeniul industriei și IT.
 
Părțile au apreciat pozitiv relațiile de colaborare moldo-chineze în diverse domenii și și-au exprimat deschiderea pentru un schimb de experiență în vederea valorificării potențialului celor două state prietene.