Ion Chicu despre initimidările la adresa PDCM: oamenii sunt preîntâmpinați să nu vină la întâlnirile noastre. Probabil deranjăm pe cineva

Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei este supus intimidărilor, în cadrul vizitelor electorale, pe care le desfășoară în raioanele țării, lucru care nu va împiedica formațiunea să-și continue campania electorală onest. Declarația a fost făcută de liderul PDCM, Ion Chicu, în cadrul emisiunii PRIME TIME de la Prime Tv Moldova.

Ion Chicu a afirmat că oamenii sunt somați să nu vină la întâlnirile organizate de PDCM. „La Taraclia și la Ungheni mai mulți oamenii, care au vrut să vină, au fost cumva preîntâmpinați. Vedem o atenție mai sporită din partea unor organe ale statului”, a declarat Ion Chicu, care s-a adresat către foștii colegi din cadrul instituțiilor statului cu îndemnul să respecte legea și să renunțe la astfel de practici.

„Vreau să previn colegii, cu care am lucrat, să respecte legea exact așa cum am respectat-o în cadrul campaniei prezidențiale, când pe două luni, am dispărut de la tv și când am respectat legislația electorală. Vă rog să nu uitați că sunteți funcționari ai statului. Orice încercare de a ne intimida va fi taxată”, a mai spus președintele PDCM.

Ion Chicu a precizat că nu poate spune, deocamdată, exact din partea cui vin aceste intimidări, dar înțelege motivul lansării acestora. „Eu pot să înțeleg de ce se face această intimidare – una este să sperii oamenii cu tancurile rusești și NATO și alta este să răspunzi la întrebări și să vii cu soluții. Probabil asta pe cineva deja deranjează”, a punctat Ion Chicu.