Loading...

Ion Chicu despre prioritățile în economie: În următorii 4 ani, vom atrage investiții de 60 de miliarde de lei

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei își propune direcționarea¸ în următorii 4 ani, a cca 60 de miliarde de lei pentru dezvoltarea infrastructurii. Aceasta va crea premise pentru atragerea investițiilor în economie, iar oamenii nu vor mai fi nevoiți să plece din țară în căutarea unui loc de muncă.

Despre obiectivul de asigurare a unui salt economic, prin dezvoltarea infrastructurii țării, a vorbit președintele PDCM, Ion Chicu, în cadrul discuțiilor , pe care le-a purtat cu angajații Centrului Comercial Supraten.

„Nu poți să menții oamenii în țară și nu poți atrage investiții în economie dacă nu dezvolți infrastructura – drumuri, canalizare, apeducte, în sectorul energetic. Țările care au reușit o dezvoltare rapidă, mai întâi au construit drumuri, apeducte și doar după aceasta au început să vină investițiile”, a declarat Ion Chicu, care a precizat că echipa PDCM a elaborat un plan care prevede atragerea, în următorii ani, a investițiilor masive din exterior.

Vorbind despre măsurile de susținere a oamenilor care muncesc, Ion Chicu a anunțat inițiativa PDCM de subvenționare a impozitelor achitate de angajatori pentru unele categorii de angajați.

„Pentru anul acesta, în premieră, am reușit să includem în buget 200 de milioane de lei ca să acoperim impozitele achitate la angajarea tinerilor, care vin din facultate, persoanelor care nu au lucrat ultimele 12 luni sau care revin de peste hotare”, a anunțat Ion Chicu. El a precizat că PDCM propune extinderea categoriilor pentru care se vor subvenționa impozitele, iar astfel va fi asigurată încadrarea tinerilor și a persoanelor, revenite din diasporă, în câmpul muncii.

„Pandemia a afectat activitatea economică a unor sectoare întregi ale economiei naționale. Posibilitățile statului de susținere a acestor sectoare sunt limitate de resursele financiare insuficiente, pe care le poate direcționa în aceste scopuri. Suportul pe care trebuie să-l primească acești agenți economici trebuie să fie oferit prin prisma menținerii locurilor de muncă și remunerării adecvate a angajaților”, a punctat Ion Chicu