Ion Chicu: Entuziasmul și mobilizarea colegilor ne fac optimiști

Vremurile în țară se pot schimba spre bine dacă reușim  să convingem oamenii cu inimă mare și cu pricepere, ca să se implice pentru bunăstarea țării.

Declarația a fost făcută de către Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), în cadrul unei întrevederi colegii de partid și simpatizanți ai formațiunii din nordul țării.

”Am făcut un schimb de opinii cu un grup de oameni optimiști din Bălți. În cadrul întâlnirii, am discutat subiectele dificile care îi macină pe oamenii din toată țara. Entuziasmul și mobilizarea colegilor ne fac optimiști. Aceasta înseamnă că putem să muncim și să dezvoltăm proiecte concrete aici, în Republica Moldova”, a mai spus Ion Chicu.

Cetățeni sunt preocupați de mai multe probleme. De exemplu, de ce a scăzut puterea de cumpărare în timp ce autoritățile spun că au crescut salariile și pensiile?

Anatol Usatîi, vicepreședinte al PDCM, a informat colegii despre oportunitățile de dezvoltare a municipiului și modul de refacere a industriei prelucrătoare din Bălți, dezvoltând parteneriate și relații economice pe plan internațional.

De asemenea, domeniul agricol care este foarte afectat din cauza scumpirilor carburanților și fertilizanților, dar și din cauza că suntem în situația să vindem ieftin materii prime și să cumpărăm scump produse finite. ”Credem că este posibil de organizat altfel procesul tehnologic: să exportăm produse finite și astfel să asigurăm locuri de muncă bine plătite în țară”, spun reprezentanții PDCM.

Ghenadie Formaniuc, consilier municipal Bălți, spune că a participat la o întâlnire utilă.

”La Bălți se consolidează o echipă de specialiști în diferite domenii: social, medicină, infrastructură și energie, reprezentanți ai intelectualității, precum și autorităților locale. Ne bucurăm de invitații de la Chișinău - Ion Chicu și Anatol Usatîi, economiști care au condus Guvernul Republicii Moldova în cea mai grea perioadă a pandemiei. Este întotdeauna plăcut și util să comunici cu specialiști de acest nivel. Orice discuție va fi urmată de acțiuni concrete, pe care știm că echipa PDCM le poate întreprinde pentru a le reda speranța bălțenilor și a contribui la  bunăstarea lor și a întregii țări”, a declarat Ghenadie Formaniuc.