Loading...

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM) a avut astăzi o întrevedere cu Excelența Sa Domnul Sándor Szabó, Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Ungariei

Excelența Sa Sándor Szabó a ținut să comunice un mesaj de mulțumire din partea premierul Viktor Orban pentru buna colaborare și pentru felicitările transmise de Ion Chicu cu ocazia victoriei în alegerile legislative din luna aprilie. 

Părțile au trecut în revistă obiectivele propuse în cadrul vizitei premierului Viktor Orban la Chișinău din luna martie 2020, obiective asumate și implementate în practică în perioada mandatului prim-ministrului Ion Chicu.

Este vorba de agenda bilaterală pe dimensiunea consolidării relațiilor economice dintre Republica Moldova și Ungaria. Amintim aici despre lansarea unei rute avia directe Budapesta - Chișinău.

De asemenea, în cadrul vizitei lui Viktor Orban, a fost agreată deschiderea unei linii de creditare în sumă de 100 mln de dolari pentru susținerea financiară a relațiilor economice dintre businessul mic și mijlociu. Această înțelegere rămâne o oportunitate pentru antreprenori din ambele țări. 

Ion Chicu a subliniat interesul comun pentru atragerea investițiilor ungare în Republica Moldova în diverse sectoare prioritare ale economiei naționale.

Excelența Sa Domnul Sándor Szabó a declarat că Guvernul ungar va continua să susțină eforturile Republicii Moldova în ceea ce privește parcursul european al țării noastre și implementarea continuă a Acordului de Asociere cu UE.

Părțile au convenit să mențină și să intensifice dialogul politic pentru extinderea și aprofundarea cooperării bilaterale.

Nu este disponibilă nicio descriere pentru fotografie.