Loading...

Ion Chicu: producătorii agricoli încă mai așteaptă un răspuns de la doamna președinte de ce nu a promulgat legea comerțului intern

În cadrul dezbaterilor electorale, care au avut loc, aseară, la postul de televiziune TV 8, liderul PDCM, Ion Chicu, a abordat un subiect la solicitarea producătorilor din țară. „Am fost la Bălți, unde am avut întrevederi la întreprinderi de procesare a producției agro-alimentare. Producătorii de la nord mi-au spus că au auzit când am abordat la TV 8 subiectul nepromulgării de către doamna președinte a legii comerțului intern. Ei m-au rugat să întreb dacă echipa TV 8, așa cum a promis, a solicitat și primit răspuns la întrebarea de ce președintele țării, contrar tuturor declarațiilor despre susținerea producătorului autohton, nici până azi nu a venit cu explicații din care motiv nu a promulgat legea”, a declarat Ion Chicu, subliniind că oamenii doresc totuși să afle de la președinte de ce legea în continuare se prafuieste pe rafturi, în timp ce producătorii autohtoni așteaptă susținerea promisă.

Ion Chicu a mai spus că, la întâlnirile pe care le-a avut în nordul țării, erau mulți locuitori din raionul Râșcani, care la fel se interesau de ce doamna președinte a blocat acel proiect din partea Băncii Mondiale, în valoare de 53 de milioane de dolari, pentru construcția apeductelor în satele din raioanele Râșcani, Cahul și Comrat.

Este de menționat că, președintele Maia Sandu nu a promulgat două legi importante: privind comerțul interior, care are menirea de a proteja producătorii autohtoni, inclusiv prin regmentarea admiterii bunurilor produse în Moldova pe rafturile magazinelor, cât și legea care permitea Guvernului interimar să semneze acte internaționale, inclusiv un important acord de finanțare cu Banca Mondială. Astfel, sute de oameni nu s-au putut bucura de acel proiect, în valoare de 53 de milioane de dolari, destinat construcției apeductelor în mai multe localități ale țării.