Loading...

Liderul PDCM: Reformele necesită curaj și onestitate. Dacă fentezi oamenii, ajungi să nu mai aibă încredere nimeni în tine

Reformele necesare țării trebuie promovate cu curaj și onestitate față de cetățeni. Opinia a fost exprimată de președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Ion Chicu, în cadrul unui interviu acordat pentru radio Europa Liberă.

 
Ion Chicu a afirmat că, venind în politică, își va asuma promovarea reformelor care demult trebuiau implementate, dar nicio formațiune politică ajunsă în Parlament nu a avut curajul să  șile asume, ingrijindu-se de interese înguste de partid și propriul rating.


Potrivit lui Ion Chicu, nimeni nu vrea să-și asume o reformă absolut necesară a administrației publice locale, care va aduce economii de cca 2 mlrd de lei anual pentru buget și va asigura o dezvoltare mai dinamică a localităților țării. Toți însă se tem să o promoveze pentru că nu este populară.


„De exemplu, am venit cu propunerea să reorganizăm raioanele, care sunt o formă de organizare depășită. Chicu probabil nu înțelege că nu va fi votat de acele administrații raionale, că acolo sunt foarte mulți oameni... Eu înțeleg lucrul acesta, dar nu trebuie să pui interesele înguste de partid mai presus decât interesele națiunii”, a explicat liderul PDCM.

 
Ion Chicu a amintit în context că, în luna mai 2020, din funcția de prim-ministru, a inițiat crearea unui grup de lucru pentru a pregăti reforma administrației publice locale și că atunci s-a discutat cu toți președinții de partide prezente în Parlament. „Subiectul discuției a fost delegarea unui reprezentant a partidului într-un grup de lucru prezidat de prim-ministru, ca să pregătim acest lucru. Toți au delegat, dar cu o remarcă - să nu știe nimeni”, a relatat Ion Chicu.


„Este politică, este grija pentru rating, dar este și interesul statului. Dacă nu punem în capul mesei interesul statului, lumea nu mai crede nici în politic, nici în stat.  Reforma necesită curaj, dar în primul rând onestitate. Oamenilor trebuie să le spui cum este. Când începi să-i fentezi - obții ce este acum”, a punctat liderul PDCM.