Întrevedere cu Ambasadorul Republicii Bulgaria: Exprimăm recunoștință pentru ajutorul practic și real acordat poporului nostru

A continuat șirul de întrevederi al Președintelui PDCM, Ion Chicu, cu ambasadorii statelor-membre a Uniunii Europene, acreditați în Republica Moldova, pentru a-i informa despre evoluția alarmantă a stării de lucruri în domeniul democrației și statului de drept în țara noastră. Astăzi, cu participarea Dlui Oleg Cosîh, vice-președinte PDCM, a avut loc întrevederea cu Ambasadorul Republicii Bulgaria în țara noastră - Dna Maia Nicolova DOBREVA.

Dnei Ambasador i-au fost aduse sincere mulțumiri pentru susținerea pe care o acordă Bulgaria țării noastre, inclusiv pentru decizia de ieri a Consiliului European de a deschide negocierile de aderare cu țara noastră.

Ca și în cazul întrevederilor anterioare cu ambasadorii europeni, Dna Ambasador a fost informată despre degradarea gravă a democrației în Republica Moldova, mai ales în contextul campaniei electorale de la ultimele alegeri, precum și a atacului fără precedent întreprins de conducătorii Executivului și Legislativului de la Chișinău asupra judecătorilor Curții de Apel. I-am exprimat diplomatului bulgar îngrijorările pe care le avem în legătură cu discreditarea parcursului european prin intermediul acestor fărădelegi comise de guvernarea actuală de la Chișinău.

Similar celorlalți diplomați europeni cu care am discutat în această săptămână, Dna Dobreva a infirmat orice posibilitate de discriminare a cetățenilor Republicii Moldova, în contextul declarațiilor exponenților guvernării actuale, privind suportul acordat localităților țării din fonduri europene, in funcție de opțiunea electorală la ultimele alegeri.

A fost efectuat cu Dna Ambasador și un schimb de opinii, privind situația din raionul Taraclia, unde locuiesc compact mai mulți cetățeni ai țării noastre de etnie bulgară. Am mulțumit guvernului Bulgariei pentru suportul multidimensional acordat acestei regiuni și am asigurat-o o pe Doamna Ambasador de faptul, că reprezentanții PDCM în organele reprezentative din acest raion vor contribui la dezvoltarea regiunii și la consolidarea relațiilor bilaterale cu autoritățile și instituțiile bulgare.

În final, reprezentanții PDCM au venit cu sincere urări de bine pentru poporul Bulgariei în anul nou 2024, exprimând din nou recunoștința pentru ajutorul practic și real acordat de această țară poporului nostru!