Întrevedere cu Ambasadorul Republicii Ungaria/ Ion Chicu: vă mulțumim pentru sprijinul în perioada pandemiei

Continuă șirul de întrevederi ale președintelui PDCM, Ion Chicu cu ambasadorii statelor-membre ale Uniunii Europene, acreditați în Republica Moldova, pentru a-i informa despre evoluția alarmantă a stării de lucruri în domeniul democrației și statului de drept în țara noastră. Liderul de partid a purtat un dialog cu Ambasadorul Republicii Ungaria în țara noastră - Dl Sándor SZABO.

Ion Chicu i-a exprimat Dlui Ambasador cele mai sincere mulțumiri pentru susținerea pe care o acordă Ungaria țării noastre pe diferite dimensiuni, inclusiv în contextul Declarației de Parteneriat Strategic, semnată în martie 2020, de către prim-miniștrii țărilor noastre în cadrul vizitei la Chișinău a Dlui Victor ORBAN - Prim-ministrul Republicii Ungaria. A mulțumit în mod special pentru ajutorul acordat de Ungaria și în perioada pandemiei COVID-19.

Ca și în cadrul celorlalte întrevederi cu ambasadorii țărilor UE, Dl Chicu l-a informat pe Ambasadorul Ungariei despre degradarea fără precedent a democrației în Republica Moldova, mai ales în contextul recentei campaniei electorale, precum și a atacului brutal întreprins astăzi de conducătorul Executivului de la Chișinău asupra judecătorilor Curții de Apel. Diplomatului ungar i-au fost împărtășite îngrijorările pe care le avem în legătură cu discreditarea parcursului european prin intermediul acestor fărădelegi comise de guvernarea actuală de la Chișinău.

Similar poziției altor Ambasadori, Dl Szabo a infirmat orice posibilitate de discriminare a cetățenilor Republicii Moldova, în contextul declarațiilor exponenților guvernării actuale, privind suportul acordat din fonduri europene localităților țării noastre, in funcție de opțiunea electorală la ultimele alegeri.

În final, Ion Chicu a venit cu sincere urări de bine pentru poporul ungar în anul nou 2024, exprimând gratitudinea pentru susținerea multidimensională acordată de Ungaria țării noastre!