Loading...

OSCE, ODIHR în vizită de informare / PDCM: ne dorim o campanie onestă

Anatol Usatîi, candidatul Partidului Politic PDCM la Primăria municipiului Chișinău, a avut o întrevedere cu reprezentantul Misiunii de Observare a Alegerilor (MOA) din cadrul Biroului OSCE /ODIHR, dl Dimash Alzhanov. 


La discuții au participat și vicepreședintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, Fadei Nagacevschi, reprezentantul oficial al formațiunii la CEC și Aliona Doroș, președinta Staff-ului Chișinău, consilieră municipală în CMC. 

În cadrul discuțiilor, Usatîi  a prezentat derogările din campanie cu care s-au confruntat colegii de partid fiind înscriși în cursa electorală. 


Aliona Doroș a adus la cunoștință programul electoral al PDCM și strategiile de campanie, unele situații incerte întâmplate pe parcursul pregatirilor de campanie electorală pentru Alegerile Locale Generale 2023. 

De asemenea, Fadei Nagacevschi a atenționat despre încălcările Comisiei Electorale Centrale (CEC), despre atitudinea diferențiată față de actorii politici din opoziție, implicați în procesul de alegeri.  

S-au discutat și următoarele aspecte: 


1. Înregistrarea candidaților;

2. Modificarea Legii electorale cu o zi înainte de campanie;

3. Utilizarea resurselor administrative de către partidul de guvernământ;

4. Utilizarea imaginii Președintelui; 

5. Aplicarea abuzivă a legii de către CEC și favorizarea PAS; 

6. Coruperea alegătorilor; 

7. Șantajul politic; 

8. Limitarea dreptului unor partide de a deschide conturi. 


Partidul Dezvoltării si Consolidării Moldovei pledează pentru corectitudine, cheamă concurenții electorali la funcția primari și consilieri să desfășoare campania electorală pentru alegerile locale generale din 5 Noiembrie curent în strictă conformitate cu prevederile legislației electorale.