Loading...

Preşedintele PDCM, Ion Chicu, a felicitat elevii şi pedagogii cu prilejul sărbătoarii "Ultimului sunet" şi finalizarea anului de învățământ

Elevii și pedagogii din toată țara astăzi sărbătoresc încheierea anului școlar. Și în acest sfârșit de mai, o parte din elevi vor asista la „Ultimul sunet” la distanță, alții cu prezența fizică, dar toți uniți prin dragoste față de școală, pedagogi, colegi de clasă.

Bucuria descoperirii și amărăciunea greșelilor, fericirea prieteniei – toate sunt experiențe prin care au trecut elevii, pedagogii și părinții în acest an de studii.

Cu toții am fost nevoiți să schimbăm multe în viața noastră, dar cel mai important că am reușit să învățăm unii de la alții - dascălii să folosească instrumentele de predare online, părinții - să devină profesori acasă , elevii - să învețe fără prezența fizică în clase și să fie mai responsabili.

Efortul pe care l-a depus fiecare dintre noi a permis ca sistemul de învățământ din Republica Moldova să funcționeze la cel mai înalt nivel în condiții atât de complicate, cu multe necunoscute și provocări.

„Ultimul sunet” din acest an ne adună și ne trezește mai mult ca niciodată sentimente de împlinire și mândrie pentru realizările obținute în anul școlar, prin aportul dascălilor, succesele elevilor, dar și grija părinților în educarea tinerei generații.

Sincere mulțumiri celor care au contribuit la buna desfășurare a procesului educațional cu multă dăruire și pasiune – pedagogilor neobosiți, cărora le doresc sănătate și multă dedicație în continuare!

Dragi elevi, stimați profesori și părinți,

Sunteți cei mai buni, cei mai responsabili, cei mai înțelegători, prin răbdarea și străduința depusă pentru a finaliza anul de învățământ!

Vă îndemn să aveți încredere în eforturile pe care le depune statul și întreaga societate pentru ca școala să devină şi mai atractivă, iar copiii să vină cu plăcere la lecții și să primească cunoștințele care le vor ghida pe tot parcursul vieții. Sunt convins că putem conta în continuare pe sprijinul și implicarea dvs.

Absolvenților le doresc mult succes la examenele care încă urmează, elevilor - o vară plină de descoperiri, cu experiențe inedite, iar la toamnă sper ca toți să revină în clase, fără restricții și dornici de noi cunoștințe!