Loading...

Preşedintele Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei, Ion Chicu, despre dizolvarea Parlamentului şi stabilirea datei alegerilor parlamentare anticipate:

Astăzi, Republica Moldova a primit șansa de a reveni la normalitate, de a restabili pacea civică, de a relua calea făuririi, nu a colapsului. După cum am declarat tranșant încă în 2020, acest Parlament trebuie dizolvat, oferind poporului posibilitatea de a alege un legislativ reprezentativ, care să manifeste grijă fața de nevoile oamenilor și ale țării.

Dizolvarea parlamentului și anunțarea datei alegerilor parlamentare anticipate reprezintă un final logic și absolut necesar, deși regretabil de întârziat, pentru ieșirea țării din criza politică și instituțională care, pe zi ce trece, se adâncește și pune în pericol însuși cursul de dezvoltare democratică a statului Republica Moldova.

Pe fundalul unor tensiuni tot mai evidente în societate, provocate de „rânza” politicienilor, care nu le permite să stabilească un dialog constructiv și preferă, în goana după rating, „să îndrepte corabia Republicii Moldova spre stânci ascuțite”, alegerile parlamentare anticipate reprezintă singura șansă pentru restabilirea înțelegerii în societate și deturnarea cursului de distrugere a țării. Problemele și grijile oamenilor trebuie să revină pe agenda politicienilor.

Acum, este momentul ca partidele politice să abordeze cu maximă responsabilitate această situație și să se pregătească pentru a participa civilizat în viitoarele alegeri , care să aibă loc liber, corect și în mod democratic.

Totodată, abolirea stării de urgență de către CCM nu trebuie să relaxeze instituțiile statului responsabile de sănătatea publică, dar nici grija cetățenilor față de propria sănătate.

Pe parcursul următoarelor 2-3 luni, până la finalizarea exercițiului electoral și instituirea unui guvern plenipotențiar, colegii din sistemul bugetar-fiscal al țării am încredere că vor asigura sustenabilitatea financiară a statului și vor onora toate angajamentele sociale, inclusiv plata salariilor și prestațiilor sociale.