Loading...

Prima Casă pentru majoritatea beneficiarilor ar putea fi Ultima Casă în Republica Moldova

Stimați cetățeni,

Recent Organizația de tineret a Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei a lansat o petiție cu privire la necesitatea micșorării ratei dobânzii la creditele din cadrul Programului Prima Casă!

Asupra tuturor beneficiarilor acum planează riscul de a rămâne fără locuință, iar prin plecarea din țară, la moment ei văd unica soluție, pentru a putea depăși această problemă!

Rata dobânzii a crescut din cauza politicilor irelevante promovate de autorități în privința ratei de bază!

Prin lansarea petiției solicităm împreună cu beneficiarii:

1. implicarea Guvernului Republicii Moldova în soluționarea acestei probleme stringente, cu care se confruntă peste 8000 de beneficiari;

2. să se micșoreze de urgență rară dobânzii la creditele Prima Casă;

3. să se identifice soluții în susținerea beneficiarilor;

4. să se revadă politica monetară inadecvată,care a fost impusă Băncii Naționale de majorare a ratei de bază!

Despre compensări miilor de familii de cadre didactice, medici, polițiști și angajați din economie, care au crezut statul și au intrat în acest Program, nu se aude nimic la acest moment - cu părere de rău guvernul are alte priorități, dar vă reamintim că Programul Prima Casă a avut menirea de a păstra tinerii specialiști în țară, de a da posibilitatea să-și procure propria locuință și astfel să își creeze o familie aici, acasă!

Să nu uităm și de faptul că mult mai mulți dintre noi sunt beneficiari de credite ipotecare, unde la rândul său se confruntă cu aceleași probleme!

Dacă nu se vor întreprinde măsuri, Prima Casă pentru majoritatea beneficiarilor ar putea fi Ultima Casă în Republica Moldova !