Loading...

Prin efortul comun al societății, să creăm condiții ca pedagogilor să li se dea cinstea şi locul ce li se cuvine în societate!

Stimați pedagogi - educatori, învățători, lectori și profesori universitari, 

Astăzi, ne închinăm în fața fiecăruia dintre voi. Ziua Profesorului este sărbătoarea celor care dau viață societății și care creează valori!

Este foarte greu să măsori în câteva cuvinte tot ceea ce înseamnă învăţătorul în societate!

A fi profesor este despre pregătire și profesionalism, despre educație, respect și emoție. Este despre o profesie de 365 zile în care dascălul  gândește, se perfecționează, experimentează, pentru a preda și învăța în același timp. Învățătorii oferă căldură și entuziasm, primesc energie și un spectru complet de emoții, care vin din viața elevilor. 

Un profesor îndeplinește o misiune complexă, în care pune suflet, creativitate și idei. Fiecare pas se oglindește în elevul pe care îl formează, în traseul profesional pe care acesta îl urmează, în amprenta lăsată generațiilor de copii. 

Este un motiv în plus de admirație că, intotdeauna,  cât de complicat nu ar fi, indifierent de grijile şi greutățile cotidiene, învăţătorii au găsit resursele interioare pentru a-şi continua cu devotament munca lor nobilă.

Ziua Profesorului trebuie să fie cu certitudine și clipa de reflecție din partea întregii societăți, inclusiv a clasei politice asupra relațiilor cu școala, educația și cu pedagogii.

Este un prilej să ne gândim la ceea ce îşi doresc pedagogii de ziua lor şi, prin efortul comun al societății, să le creăm condiții - ca profesia de pedagog să fie repusă în drepturile sale fireşti, pedagogilor să li se dea cinstea şi locul ce li se cuvine în societate, iar instituţiile educaţiei şi şcoala să fie respectate şi apreciate la justa lor valoare!

Dragi profesori,

Vă urez tuturor sănătate şi putere pentru continuarea lucrului pe care-l faceţi cu dăruire.  Să fiți apreciați în fiecare zi - de către elevi, de către părinții lor, de către  autoritățile statului, prin acțiuni care să vă facă munca mai ușoară, iar viața - decentă, așa cum o meritați!

Răbdare, speranță și curaj să aveți, dragi dascali!

Cu profund respect,

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei.