Loading...

Republica Lituania a sprijinit și va sprijini Republica Moldova atât cât va fi nevoie

Ion Chicu, președintele PDCM a avut o întrevedere cu Dl Tadas VALIONIS, Ambasadorul Republicii Lituania în Republica Moldova. La întrevedere a participat și Dl Fadei Nagacevschi - vicepreședinte PDCM. 

 În debutul discuției Președintele PDCM i-a adus Dlui Ambasador mulțumiri pentru suportul acordat de țara sa Republicii Moldova, inclusiv în perioada pandemică.

Excelența Sa, Tadas Valionis a fost informat despre situația îngrijorătoare în domeniul respectării normelor democratice și statului de drept în Republica Moldova, în special despre abuzurile guvernării PAS în cadrul alegerilor generale locale din toamna acestui an, despre dezmățul guvernării în privința presei neafiliate PAS, persecutarea oponenților politici, etc.

Totodată, a fost informat  Dl Ambasador și despre efectele reale ale "reformei justiției" promovate de PAS, dar și despre corupția și lipsa de transparență în utilizarea banilor publici, pe fonul creșterii datoriei de stat a Republicii Moldova. 

La rândul său, Dl Ambasador al Republicii Lituania la Chișinău a exprimat sprijinul țării sale pentru Republica Moldova și cetățenii săi prin diferite proiecte, care au drept scop îmbunătățirea nivelului de viață în țara noastră. 

Mai multe proiecte sunt și vor fi sprijinite de Lituania în Republica Moldova, inclusiv pentru susținerea localităților din țară. Evident, fără nicio discriminare în funcție de opțiunea exprimată de locuitorii unei localități sau alta în cadrul recentelor alegeri. 

La finalul întrevederii, Ion Chicu a venit cu sincere urări de bine pentru poporul lituanian în anul nou 2024, exprimând speranța, că pe continentul european vor dăinui pacea, democrația și echitatea!