Loading...

Ziua internațională a persoanelor cu dizabilități

La 3 decembrie este consemnată Ziua persoanelor cu dizabilități la nivel internațional. Astfel, de 30 de ani marcăm această zi ca una distinctă nu doar pentru persoanele cu dizabilități, ci pentru întreaga societate.

Este un prilej în plus să conștientizăm și să promovăm drepturile egale ale tuturor membrilor societății și ale tuturor cetățenilor Republicii Moldova.

Realizând faptul că dizabilitatea este mai mult o diferență care împiedică participarea deplină și eficientă a persoanei la viața socială în condiții egale, responsabilitatea de bază a fiecăruia rămâne a fi reducerea barierelor și asigurarea unei participări depline a persoanelor cu dizabilități în viața economico-socială. Trebuie doar să creăm condiții și să asigurăm oportunități fiecăruia.

Urăm multă sănătate și reușite deosebite pentru persoanele cu dizabilități și pentru toți cei care activează în domeniul protecției drepturilor persoanelor cu dizabilități. 

Exprimăm un respect profund pentru exemplul de perseverență, demnitate și insistență în realizarea aspirațiilor prin care reușiți să inspirați și să promovați incluziunea socială.

Ion Chicu, 
Președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM)