Loading...

Ion Chicu: Accelerarea schimbului comercial dintre Republica Moldova și România este în beneficiul cetățenilor ambelor state

Ion Chicu, președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), a avut o întrevedere cu Marius Ciprian TOTH, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Republica Moldova.

În cadrul discuției s-a făcut un schimb de opinii despre situația social-politică din Republica Moldova. 

Ion Chicu a salutat suportul necondiționat al Guvernului României acordat țării noastre în vederea integrării în Uniunea Europeană, inclusiv sprijinul pentru depunerea cererii de aderare a Republicii Moldova la UE.

”Acest proces nu trebuie monopolizat politic, ci merită abordat cu toată responsabilitatea de întreaga societate. Lipsa transparenței în deciziile și acțiunile autorităților privind depunerea cererii de aderare presupune din start un proces eșuat. Totodată, remarcăm că atunci când societatea nu cunoaște conținutul Chestionarului de aderare la Uniunea Europeană - nici întrebările, dar nici răspunsurile – înseamnă că vor fi deficiențe în implementare”, declară Ion Chicu, liderul PDCM.

Fostul prim-ministru, Ion Chicu a comunicat oficialilor Ambasadei României la Chișinău despre îngrijorările ce țin de libertatea presei și de exprimare în Republica Moldova, ori monopolizarea instituțiilor media publice sunt acțiuni departe de valorile UE.

La rândul său, Marius Ciprian TOTH, însărcinat cu afaceri al Ambasadei României în Republica Moldova, a apreciat comunicarea și deschiderea de a face un schimb de păreri despre dezvoltarea economică între țările noastre și crede că această conlucrare va fi la fel de eficientă și în mandatul noului ambasador al României la Chișinău.

Ion Chicu a ținut să mulțumească Guvernului României pentru suportul financiar acordat și derularea proiectele social-economice și culturale. ”Este foarte importantă deschiderea pieței românești pentru fermierii din Republica Moldova. Or, accelerarea schimbului comercial dintre Republica Moldova și România este un beneficiu enorm pentru cetățenii ambelor state, mai ales, în contextul creșterilor prețurilor, dar și limitării piețelor de desfacere.