Ion Chicu despre influența din exterior: Suntem un stat slab și admitem acest lucru

Liderul Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei (PDCM), Ion Chicu, a vorbit, în cadrul emisiunii Politica Nataliei Morari de la TV 8 despre implicarea factorului extern în treburile interne ale Republica Moldova. Ion Chicu a declarat că implicarea externă poate fi observată, dar se întâmplă pentru că avem un stat slab și admitem acest lucru.

„Este clar că jucătorii mari au interese, inclusiv în Republica Moldova. Problema este că noi, ca stat, permitem așa comportament. Nu-mi închipui că, într-o țară care se respectă, ambasadorii străini să se afle frecvent în antecamera procurorului general. La noi e posibil. Nu-mi imaginez ca în altă țară, în campanie electorală, CEC să fie locul de muncă al diplomaților. Nu este însă problema partenerilor externi. Este problema noastră”, a afirmat Ion Chicu.

În același timp, potrivit lui Ion Chicu, faptul că ambasadorii statelor străine se întâlnesc câte 5-6 ori cu procurorul general al unui stat suveran și independent ridică mari întrebări. „Este normal să discute cu prim-ministrul, cu puterea legislativă, dar justiția este o altă putere. Eu cred în intențiile bune ale partenerilor, dar acest fapt vorbește despre aceea că suntem un stat slab. Nu ne va respecta nimeni, dacă nu ne vom respecta singuri”, a conchis Ion Chicu.