Loading...

Ion Chicu la Bălți: Vom reveni la pensionarea diferențiată pentru femei și bărbați și vom asigura plata „pensiei a 13-a”

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei optează pentru revenirea la diferențierea vârstei de pensionare pentru bărbați și pentru femei, astfel încât femeile să se poată pensiona mai devreme. Obiectivul a fost anunțat de președintele PDCM Ion Chicu în cadrul întâlnirii cu angajații unei fabrici de panificație de la Bălți.


Răspunzând la întrebarile bălțenilor, Ion Chicu a declarat că, în viziunea sa, în 2016 a fost comisă o greșeală, când s-a egalat vârsta de pensionare pentru femei și bărbați.

”Noi trebuie să revenim la diferențierea existentă anterior. PDCM va promova și dreptul de a ieși anticipat la pensie, dacă persoana își dorește acest lucru”, a declarat Ion Chicu. Potrivit lui Chicu, mărimea pensiei în Republica Moldova încă nu corespunde așteptărilor și este foarte mică. În același timp, el le-a spus oamenilor că promisiunile politicienilor privind majorarea de 2-3 ori a pensiei face parte din arsenalul momelilor electorale.

„Să promiți în alegeri majorarea de 2 sau 3 ori fără a ști de unde să iei bani nu este serios și noi nu o vom face. Știm însă că, începând cu 2022, se poate plăti o pensie în plus, a 13-ea, pentru acei cu pensia sub minimul de existență, iar în 4 ani se poate de majorat acest plafon la 4000 de lei”, a punctat liderul PDCM.

Ion Chicu a mai remarcat că unii pot doar speria oamenii cu „găuri bugetare”, iar echipa PDCM știe cum pot fi mărite veniturile. „Oamenii sunt capabili să analizeze, înțeleg foarte bine ce se întâmplă în Moldova, care promisiuni pot deveni realitate și care vor rămâne doar vorbe”, a mai spus președintele PDCM .