Ion Chicu, la întâlnirile de la Leova: dacă vrem să ieșim din mlaștină și să asigurăm un salt în dezvoltare a țării, trebuie să investim masiv în infrastructură

Direcționarea investițiilor masive în infrastructură, pentru a asigura în următorii 3-4 ani toate localitățile țării cu  drumuri, apă, canalizare etc, este un obiectiv pe care îl va promova Partidul Dezvoltării și Consolidării din Parlament.

Obiectivul de asigurare a unui salt economic, prin dezvoltarea infrastructurii țării a fost anunțat de președintele PDCM, Ion Chicu, în cadrul discuțiilor  pe care le-a purtat cu oamenii din Leova.

Ion Chicu a afirmat că PDCM își propune atragerea în dezvoltarea infrastructurii a cca 60 miliarde de lei în următorii 4 ani, pentru ca oamenii să rămână în țară, iar economia să poată atrage investiții.

„Toate statele care au înregistrat salt în dezvoltare la început au  investit masiv în infrastructură. Au împrumutat bani de la instituțiile financiare internaționale sau de pe piețele financiare internaționale și au construit drumuri, apeducte, sisteme de irigare etc. Așa trebuie să facem dacă vrem să ieșim din această mlaștină și să atragi investiții private. Nu vine fabricantul să-ți pună o fabrică la Leova  sau la Sângerei, dacă nu are drum de acces acolo, dacă nu are apă și canalizare”, a punctat Ion Chicu.

Ion Chicu a precizat că, echipa sa de la Guvern, a pregătit încă în anul 2020 plasarea pe piețele internaționale a hârtiilor de valoare  de 500 de milioane de euro, acțiune care însă nu s-a reușit din cauza instabilității politice și care poate fi realizată în 2022.

„Dacă nu facem asta în următorii ani, nu avem nicio șansă să menținem moldovenii în țară. Este o necesitate majoră și pentru a readuce diaspora acasă”, a punctat liderul PDCM în discuție cu locuitorii din Leova.