Loading...

Ion Chicu: Politicul a avut un amestec nedorit în gestiunea pandemiei. Dacă nu era mobilizarea exemplară a medicilor, nu supraviețuiam

Imixtiunea politicienilor în gestionarea unor provocări majore cum a fost pandemia COVID-19 este dăunătoare. Au încercat să speculeze și cei de la guvernare, și cei din opoziție, iar acest lucru doar a încurcat. Afirmația a fost făcută de președintele Partidului Dezvoltării și Consolidării Moldovei, ex Prim-ministrul, Ion Chicu, la Prime tv Moldova.

Ion Chicu a opinat că pandemia ar fi putut fi gestionată mult mai bine, dacă nu ar fi existat amestecul politicienilor, care au speculat și au manipulat pe acest subiect.

„Toate atacurile în adresa Guvernului erau cu un singur scop - de a câștiga dividende politice din înrăutățirea situației. Asta era miza. Alții încercau să câștige dividende politice cumva, crezând că vor gestiona cu succes această provocare. În asemenea crize este important însă modul în care se mobilizează societatea”, a punctat Ion Chicu.

Ion Chicu a subliniat că lupta cu pandemia nu este responsabilitatea exclusivă a Ministerului Sănătății sau a medicilor. Este situația, când societatea trebuia să se mobilizeze.


„A fost o criză, o provocare enormă pentru țară și pentru întreaga lume. Am intrat în această criză cu un sistem medical , care a fost ținut în ultimii 25 de ani pe post de Cenușăreasă, finanțat după principiul "ca să supraviețuiască". Dacă medicii nu se mobilizau exemplar, nu manifestau curaj și patriotism, atitudine față de profesie, noi nu supraviețuaim această perioadă”, a mai declarat ex prim-ministrul Ion Chicu.