Loading...

Mesaj către funcționari publici, adresat de președintele PDCM, Ion Chicu

Dragi prieteni, stimaţi funcționari publici,

Mă adresez Dumneavoastră în calitate de coleg, dar şi din postura pe care am onoarea să o reprezint - cea de conducător al echipei Partidului Dezvoltării şi Consolidării Moldovei.

Împreună suntem în preajma unui eveniment important pentru fiecare, important pentru familiile noastre, important pentru ţara noastră.

Cu toții trebuie să facem o alegere - fie că vorbim de părinți sau frații plecați, fie că vorbim de noi, cei rămași să muncim acasă – este nevoie să luăm o decizie bine chibzuită, înţeleaptă, cu gândul la țară, cu gândul la viitorul nostru al tuturor.

De mai bine de 30 de ani politicienii vin și pleacă, iar responsabilitatea pentru eșecurile lor rămân pe umerii voștri. Regretăm că astăzi unii reprezentanți ai puterii nu valorifică pe deplin potențialul și experiența funcționarilor publici, ci dimpotrivă vor să distrugă sistemul sub pretextul luptei cu corupția. De fapt, este o manevră prin care vor să angajeze persoane noi pe criterii de loialitate, fără a ține cont de expertiză și profesionalism.

Însă Dumneavoastră sunteţi cei care cunosc și pricep cel mai bine cum funcţionează statul, cum derulează procesele şi cum pot fi mişcate lucrurile în aşa fel ca oamenii din această ţară să beneficieze de servicii de calitate, să fie asiguraţi cu pensii şi salarii, să aibă acces la asistenţă şi la îngrijirea medicală corespunzătoare, să fie protejaţi de pericole şi de primejdii, să fie ajutaţi în situaţii complicate, iar copiii noştri să fie educaţi şi crescuţi în spiritul dreptăţii şi echităţii.

Voi sunteți acei care cunoaşteți problemele din interiorul sistemului, pentru că și o mare parte din echipa noastră sunt oameni care muncesc în sfera publică – sunt medici, sunt profesori, sunt angajaţi ai administraţiilor locale şi centrale.

În anii în care am lucrat în guvern, noi toți împreună am reușit să scădem povara fiscală pe salarii dar și să punem bazele unui sistem mai bun de salarizare în sectorul bugetar, am reușit să dezvoltăm mai multe proiecte utile pentru societate și localitați.

Vă asigur că împreună avem forţă sufiecintă, avem curaj şi pricepere ca să folosim aceste modele de administrare a banilor publici şi pe viitor, să îmbunătăţim situaţia şi în multe alte domenii şi pentru alte categorii de salariați ai statului.

Dragi colegi,

Republica Moldova are potenţial, iar o parte importantă din această resursă se află anume în sectorul public. Cei care însă vorbesc că Republica Moldova nu are oameni profesioniști, nu sunt capabili să realizeze lucruri frumoase pentru țară și mizează doar pe consilieri din exterior cu interese, plătiți din greu din fonduri netransparente, de fapt, ei aduc o ofensă fiecărui om care muncește pentru această țară!

Eu cred în potențialul nostru.

Noi împreună punem umărul la dezvoltarea ţării noastre. Avem toate premisele pentru asta - Moldova are noroc de oameni vrednici și harnici, care știu să construiască o casă, să sape o fântână, să crească copii deștepți și să dezvolte un sat.

Funcționarii publici sunt fii de gospodari, care știu să administreze o țară.

Știu să apere cu demnitate interesele oamenilor și a statului.

Pentru a reuși toate aceste lucruri este nevoie să facem o echipă.

Este nevoie de sprijinul tuturor cetățenilor.

Este nevoie de susţinerea oamenilor care îşi iubesc Ţara.

Pe 11 iulie facem o echipă de profesioniști și facem o alegere pragmatică,

Votaţi PDCM

Votaţi Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei.

Votaţi casa noastră - Republica Moldova.

Împreună pentru Ţară!

Cu deosebită recunoștință,

Ion Chicu