Loading...

PDCM va promova plata „pensiei a 13-a”: Persoanele care au pensia sub minimul de existență, trebuie să beneficieze de suport bănesc anual, garantat prin lege

Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va promova, în viitorul Parlament, proiectul de lege pentru instituirea pensiei a 13-a, pentru persoanele care au pensia mai mică de minimul de existență. Inițiativa a fost expusă de liderul PDCM, Ion Chicu, în cadrul întâlnirii electorale cu angajații SA ”Apă Canal Chișinău”.

Ion Chicu a declarat că pensia a 13-a poate fi instituită deja din 2022, pentru a oferi acest suport, garantat prin lege, pensionarilor cu venituri mici.

„Foarte des vin politicienii și zic - la inițiativa mea, de Paște, vă dau 500 de lei sau de Crăciun vă dau 700 de lei. E clar că nu se dau acești bani din buzunarul celui care promite, dar se plătesc din impozite. Pentru pensionarii care primesc mai puțin de minimul de existență, dar aceștia sunt 640 de mii de oameni, noi includem în programul nostru așa-numita „pensia a 13-a”. Astfel, pensionarii vor beneficia stabil, conform legii, de acest suport bănesc și nu prin cadouri electorale”, a explicat Ion Chicu inițiativa PDCM.

Este de menționat că PDCM pledează pentru revenirea la pensionarea diferențiată a femeilor și bărbaților, cu reducerea vârstei pentru femei. De asemenea, Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei va promova un proiect de lege care va permite femeilor să-și majoreze baza de calcul a pensiei după vârsta de 57 de ani, dacă vor continua să lucreze.