Loading...

Populismul este egal cu minciuna și este o manifestare a lipsei de respect față de oameni.

Ex-premierul Ion Chicu, îndeamnă președintele țării și deputații să se abțină de la acțiuni populiste, care țintesc limitarea activității agenților economice, de dragul unor spectacole inutile și periculoase pentru economie.

„Există o strategie, inspirată de politehnologi, care le spun politicienilor - dacă vrei să atragi cumva simpatia electoratului, trebuie să arăți că ești tare preocupat de vreo problemă. Iar dacă această problemă nu există - o inventezi! Din păcate, politicienii foarte cinic utilizează instrumentele date pentru a panica lumea”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii Puterea a Patra de la postul tv N4. 

„Dacă vorbim de securitatea alimentară - pot spune cu certutudine că este o încercare de a isteriza societatea. Grâu este suficient în țară. Da, prețurile au crescut, pentru că anul a trecut a fost secetă și oferta pe piață este mai mică, dar nu este amenințată securitatea alimentară!

Agenții economici pot confirma că dispun de stocuri suficiente de grâu până la următoarea roadă, iar acțiunile populiste ale politicienilor pentru a bloca exporturile de grâu reprezintă o lovitură în fermieri! La modul practic, aceasta înseamnă că în țară vor rămâne stocuri de grâu, care peste câteva luni vor fi deja exportate la prețuri cu mult mai mici. Fermierii și așa afectați serios de seceta de anul trecut vor primi o lovitură dublă, în urma acestei acțiuni politice iresponsabile.

Suntem de părerea că asemenea implicări ale statului în economie doar dăunează, iar spectacolul orchestrat cu exportul grâului din rezerva de stat, la care am asistat zilele trecute, este, din păcate, încă o manifestare a lipsei de respect din partea politicienilor față de oameni”, a mai opinat Ion Chicu.

Potrivit lui Ion Chicu, Obiectivul PDCM este de a minimiza implicarea statului și a politicului în activitatea agenților economici, dar totodată, de a asigura un mecanism eficient de reglementare a prețurilor.

„Contăm pe oameni cu toleranță zero față de populism, pentru că populismul ne costă foarte mulți bani și ani (ratați pentru dezvoltarea țării)”, a punctat conducătorul grupului de inițiativă pentru crearea PDCM.